Spelansvar

Lotter ska vara kul och en stunds spännande förströelse. Men vi vet att spelberoende är ett problem. Det tar vi förstås på största allvar och arbetar förebyggande för ett ansvarsfullt spelande. Skraplotter är relativt andra spel mindre riskfyllt när det gäller spelberoende.

ICA-butiker som är ombud för Tack-lotterna hanterar redan idag lotteriförsäljning och följer de lagar och regler som gäller kring lotterier och spel. Samma lagar och regler gäller för Tack-lotterna som vid försäljning av andra lotter, till exempel 18-årsgräns och hur marknadsföringen får gå till. Det är viktigt att inte uppmana till överdrivet spelande.

Vi följer naturligtvis svensk lagstiftning och har lotteritillstånd beviljat av Lotteriinspektionen. Allt överskott från våra lotterier går tillbaka till förmånstagarna dvs Svenska Röda Korset och Cancerfonden.

”Det är viktigt att inte uppmana till överdrivet spelande.”

När det gäller skraplotter kan det också vara bra att känna till att det är slumpen som styr hur vinsterna fördelar sig. Som spelare kan man alltså inte påverka sina vinstchanser. Spela inte för mer än du har råd att förlora!

Om du känner att du inte mår bra av ditt spelande eller att det tar för stor plats i ditt liv finns det hjälp att få. Kontakta i så fall gärna någon av de stödorganisationer som finns.

Stödlinjen erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning på telefon, chatt och e-post. Telefonnummer till Stödlinjen är 020-81 91 00. stödlinjen.se

Spelinstitutet är en oberoende tjänst som drivs av företaget Sustainable Interaction. De erbjuder ett självhjälpsprogram för människor som vill ha stöd att komma ur ett spelberoende. Telefonnummer till Spelinstitutet är 040-12 60 58. slutaspela.se

Spelberoendes Riksförbund är en sammanslutning av föreningar för spelberoende och anhöriga som vill verka för att förebygga och avhjälpa spelberoende. spelberoende.se

Kontakta oss

Föreningen
Vi kan mer

Svetsarvägen 12
173 91 Solna

Epost
vikanmer@ica.se

Telefon
033 435 98 88
(Helgfria vardagar 08 - 17)

Spelansvar

Lotter ska vara kul och en stunds spännande förströelse. Men vi vet att spelberoende är ett problem. Det tar vi förstås på största allvar och arbetar förebyggande för ett ansvarsfullt spelande.

Läs mer