Styrelse och ledning

I föreningens styrelse ingår representanter för de tre grundarna Cancerfonden, Röda Korset och ICA. Samtliga styrelsemedlemmar har erfarenhet av samhälls-engagemang genom sina respektive organisationers arbete med humanitära insatser, kunskapsspridning och finansiering av goda initiativ.

Thomas Kanestad, ordförande

Född 1969
Engagemang Chef hållbarhet på ICA-handlarnas Förbund och Ordförande i ICA-stiftelsen.
Erfarenhet Chef Medlemsservice ICA-handlarnas Förbund, diverse chefstjänster inom ICA koncernen bl a Affärschef Nära, Utvecklingschef Sortiment & Inköp samt IT-chef Store/Merchandising.

Mikael Färjsjö, ledamot

Född 1963
Engagemang Chef – Insamling och engagemang Cancerfonden.
Erfarenhet Managementkonsult/VD Eyevinn och egen verksamhet, TV-Chef/Strategichef Telenor/Bredbandsbolaget, COO/Sverigechef Boxer, Marknadsdirektör Aftonbladet Panasonic Nokia samt ett antal förtroendeuppdrag

Therése Engström, ledamot

Född 1968
Engagemang Kommunikations- och insamlingschef på Svenska Röda Korset sedan 2016.
Erfarenhet Insamlingschef på Svenska Röda Korset sedan 2011, innan det chef för insamling på Läkare Utan Gränser sedan starten i Sverige 1994.

Carl Schartau, ledamot

Född 1973
Engagemang ICA-handlare och vd för ICA Supermarket Vanadis sedan 2007, samt ordförande i ICA Sveriges marknadsråd.
Erfarenhet Ledamot i ICA Supermarkets riksprofilråd och marknadsutskott. Dessförinnan olika försäljnings- och chefsbefattningar inom ICA sedan 2001.

Teddy Falkenek, ledamot

Född 1964
Engagemang Chef för samhällsengagemang på ICA Sverige.
Erfarenhet Olika marknads- och chefsbefattningar inom ICA sedan 1984. Fd ICA-handlare. Styrelseledamot i Cancerfonden.

Ulrika Englesson Sandman, adjungerad ledamot

Född 1967
Engagemang Tillförordnad generalsekreterare Föreningen Vi kan mer och ICA-stiftelsen.
Erfarenhet PR Manager Inter IKEA Systems BV i Holland 2013-2015. Dessförinnan kommunikations- och affärsutvecklingsuppdrag för ICA och Royal Ahold samt ledande befattningar inom IKEA i Sverige och Danmark.

Peter Hogeby, adjungerad ledamot

Född 1958
Engagemang Lotteriföreståndare för TACK-lotteriet och grundare av företaget Lottery Innovation.
Erfarenhet Olika positioner inom produkt- och affärsutveckling på Svenska Spel mellan 1997 och 2010.

Vi kan mer

Svetsarvägen 12
173 91 Solna

Epost
vikanmer@ica.se

(Helgfria vardagar 08 - 17)

Spelansvar

Lotter ska vara kul och en stunds spännande förströelse. Men vi vet att spelberoende är ett problem. Det tar vi förstås på största allvar och arbetar förebyggande för ett ansvarsfullt spelande.